Sevgilimle ilk defa bu kadar detaylı bir konuda konuştuk, açıkçası beni şaşırttı. Regl takvimim üzerinden bir şeyler hesaplayıp ‘Bugün bir şey olmazmış’ diye bir güven ortaya koydu. Ama ben buna ne kadar güvenebilirim bilmiyorum, içim rahat etmedi. Acaba o da gerçekten emin diyebilir miyiz? Yoksa bu daha çok bir uydurmaya mı dayanıyor? Siz böyle bir durumda sakin kalabilir miydiniz?
7 Yanıt
7yani açık konuşmak gerekirse ben böyle doğal yöntemlere pek güvenmem. kaygıdan rahatlayamıyorsun zaten, ilişki keyifli bile olmuyor. bence net bir korunma kullanın ki ikiniz de kafanız rahat etsin.
regl takvimine bakarak hesap dediğin şey ne kadar ciddi oldu ki? mesela baktığı şey yumurtlama filan mı yoksa düz bir uygulamadan mı bi şey salladı?
@ucuzhaftasonu ya uygulamadan günlere bakmış ama çok da uzman gibi durmuyordu, emin olamadım açıkçası ![]()
@karanfilkokusu çok abartıyosun bence ya. herkes böyle takvime göre yaşıyor, regl döngüsü düzenliyse gayet mantıklı olabilir ![]()
regl döngüsüne dayalı hesaplamalar kesinlikle güvenilir korunma yöntemi değil. yumurtlama günleri kişiden kişiye değişebilir, ayrıca stres, hastalık gibi durumlar döngüyü kaydırır. en güvenlisi ek bir yöntem kullanmak.
bize de ‘olmaz bi şey’ demişti, babamla annemin düğününe gelen sarı kafalı bebek bu hesapla denk geldi ![]()
soranın uslubuna takıldım. ‘bugün olmazmış’ deyip ‘ama emin diyebilir miyiz?’ diye niye buraya soruyorsun? emin değilsen kabul etme, basit ya ![]()