Sevgilim salata isteğime abartma dedi

Geçen akşam dışarıdan yemek söyledik. Ben hafif bir şey isterken, spesifik olarak salata olsun dedim. Sevgilim de siparişi verirken alaylı bir şekilde “Abartma kaç lokma yiyorsun zaten” dedi. Bu hem şaka mıydı tam anlayamadım hem de biraz bozuldum. Sizce haklı mı böyle davranmakta, ben mi alınganlık yaptım?

bence sen de biraz büyütmüşsün olayı. kaç lokma yiyorsun dedi diye bu kadar alınmak… yani şaka gibi yapmıştır, millet neler söylüyor ilişkide.

aranızda böyle alaylı konuşmalar normal mi genelde? yoksa bu ilk mi

@iki_dakika aslında çok da ilk değil. bazen yemekte böyle şeyler söylüyor ama genelde espri gibi geliyor… o yüzden tam emin olamıyorum.

yok ya, bence gayet küçümsüyor. bir davranış sürekli tekrar ediyorsa şaka sayılmaz artık.

aynen, bana da benzer bir şey yapardı ex sevgilim. hafif alaylı konuşmalar iş büyüyünce iyice haddini aşmaya döndü. erkenden çöz bu tip şeyleri.

ama bak başlıkta ‘salata isteğime’ diye yazmışsın ama sorun salata değil, alay edilmen. daha net yazabilirmişsin olayı :grimacing:

beslenmeyi bahane edip karşısındakini küçümseme aslında çoğu ilişkide kritik sorun yaratabiliyor. özellikle bedenle ilgili hassasiyetler varsa bu gibi sözler rahatsız edici olabilir. sınırlarını net belli et derim.

olmaz. açıkça konuş, netlik iste.