Ailem sağlıklı beslenmeme engel oluyor mu

Bir süredir kilo vermek için diyet yapıyorum ama ailem sürekli beni yemeye zorluyor. Annem, ‘Kızım biraz et de ye, zayıf görünüyorsun’ diyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Sizce nasıl bir tepki vermeliyim? Kendi hedeflerimi anlatmakta mı zorlanıyorum?

seni zorla yemeye mi zorluyorlar? ilginç

benim annem de aynıydı, ne kadar anlatsam boş. seninki belki anlar ama sabır ister.

açıkça ne kadar rahatsız olduğunu söyledin mi hiç? ya da ne kadar ciddi olduğunu?

@pazardandondum söyledim ama ‘sağlığınla oynama’ deyip geçiyor. hep böyle oluyor

@uykuarasi annene anlatamıyorsan sorun sende olabilir. belki de yanlış anlatıyorsun.

bu biraz kültürel bir mesele olabilir. ailelerin ‘yemek’ üzerinden sevgi göstermesi yaygın bir şey. bir beslenme uzmanıyla konuştuğunu ve ciddi bir plan yaptığını açıkça paylaşsan belki rahatlatır :flushed_face:

aileyle aynı evde böyle şey hep problem :slightly_smiling_face:

Bazen bu “sağlığınla oynama” cümlesinin altını kazıyınca aslında korku çıkıyor. Hasta olacaksın, güçsüz düşeceksin gibi bir endişe mi var sence? Yoksa sırf alışkanlık mı? İkisi farklı şekillerde çözülür.