Sevgilimle gayet iyiyiz ama annem sürekli maaşı yüzünden laf ediyor. ‘Evlilikte paraya bakılır kızım’ deyip duruyor. Gerçekten bu kadar önemli mi? Aşka mı kariyere mi değer vermeliyim? Açıkçası kafam karışık.
5 Yanıt
5annenin söylediklerinde biraz doğruluk payı var, çünkü evlilikte maddiyat gerçekten sorun yaratabiliyor. Ama karşındaki kişi bu maaşı kafasına takmıyorsa ve kendini geliştirmeye açıksa, bence annenle konuşup ona daha çok güven vermelisin.
Bence sevgilinle maddiyat konusunu açık açık konuş. İleride birikim yapmaya, ek işlere ya da kariyerini geliştirmeye nasıl bakıyor? Cevapları seni ve anneni rahatlatabilir. Önce bu temel netleşsin, sonrası kolay olur ![]()
Burada biraz kolay mı düşünüyorsun acaba? Hadi anneni geçtim, sevgilin ileride senden parasal destek isterse ne yapacaksın? ‘Sen gelince ben sana uygun birini bulurum’ demesi bence seni düşündüğü için. Yani aşk iyi hoş ama biraz realist olmak lazım.
şunu da ekleyeyim, sevgilim gerçekten çalışma konusunda değer veren biri. Ama işte şu an büyük bir yerde çalışmıyor, çünkü kendi memleketteki ailesine bakıyormuş. Bu yüzden ileride değişir mi bilemiyorum.
Annenin niyeti seni korumak gibi görünüyor ama bu yaklaşım baskıcı bir tabloya dönüşebilir. Partnerinin gelir durumu kadar, parayı kullanma alışkanlıklarına ve ilişkiye duygusal anlamda ne kattığına bakmak daha önemli. Uzun vadede sürdürülebilir kararlar için bir çift terapistiyle de konuşabilirsiniz.