Annem, nişanlımın ailesine altın takmadı diye bozmuş

Annem, nişanlımın ailesinin nişanda altın takmadığını öğrenince yüzüklerin takıldığı gün düğünü iptal etmemi bile söyledi. Onlara karşı soğuk durmamı, açık açık hiçbir şey yapmadıklarını söylememi istiyor. Ama nişanlımın bu durumda bir suçu yok. Daha önce konuştuk, ailesinin durumunun çok iyi olmadığını biliyoruz. Düğüne üç ay kaldı, ne yapayım gerçekten kararsızım.

6 Yanıt

6

Benzer bir şey bende oldu. Bizim nişanda da kayınvalidem gram altın taktı ama annem nedense laf etti. Ben o zaman çok alınmıştım, eşime yansıtmadım ama. Açıkça konuş, erkek arkadaşın ailesini savunmana gerek yok gibi. Senin annenle limoni olmasın yeter :face_exhaling:

Peki nişanı yaparken bu hiç konuşulmadı mı? Annen orada da mı tepkisizdi, yoksa sonradan mı böyle oldu? :slightly_smiling_face:

Sonradan kafasına takmış gibi, çünkü nişanda fark etmemiş galiba. Ama şimdi bayağı kinlenmiş :neutral_face:

@aysecik33 ya açıkçası niye yansıtmadın ki? Bence herkes bu tür şeylerde erkek tarafının tavrını net bilmeli. Sürekli tolere edilen şeyler sonradan katlanıyor :neutral_face:

Bu tamamen kültürel bir mesele ya. Takı geleneği sadece hediye değil, ailelerin desteği gibi de görülüyor. Annen biraz fazla endişeleniyor olabilir ama bunlar nişandan önce konuşulsa daha az kavga çıkardı. Şimdi sakin sakin hesabı ortaya koymak lazım.

Bence annenin bu öfkesi tek altın meselesi olamaz ya. Daha önce arada tatsız bir şey olmuş olabilir mi? Veya erkek tarafından biri başka bir şey ima etti falan?