Çocukluğumdan beri tanıdığım bir arkadaşım, geçtiğimiz ay 5 kilo aldığımı görünce benden sonra kilo almış gibi davrandı. Benim için bu değişim gayet normal ve sağlıklıyım ama o bunu abarttı. Neden böyle bir tepki verdi? Kendimi iyi hissediyorum ama ondan bu kadar olumsuz bir tepki almak beni düşündürüyor.
resmen kafasına takmış ya, bi garip
bu tarz arkadaşlar bence senin değişiminden rahatsız oluyor. ben kilo verdim diye arkadaşımla aram gerilmişti, benzer bi durum sanki ![]()
peki bu dediği şeyleri yüzüne mi söyledi, yoksa ima mı etti? konuşarak çözemez misiniz?
@yazipsildim yüzüme söyledi, gayet de ciddi şekilde. sonrasında da bu konu açılınca hep konuyu uzattı ![]()
kendine dikkat etmiyorsun kısmını biraz düşünüyorum da, belki sen çok vurdumduymaz görünüyorsundur, o da üstüne geliyor. ama yine de bu tepki abartı.
@hatconene bence vurdumduymazlıkla alakası yok, kendi takıntısı var bu arkadaşın. insan arkadaşına böyle yüklenir mi? ![]()
bu tarz kilo ve beden değişimiyle ilgili hassasiyetler genelde kişisel bir şey. belki arkadaşın da kilo sağlık veya estetik konularında geçmişten gelen bir baskı yaşıyor olabilir. net bir durum için onunla açık konuşmayı deneyebilirsin.
böyle şeyler büyümeden açık açık ‘ben rahatsız oldum’ demek lazım. yoksa gereksiz uzar. konuşmayı dene bence ![]()
@kirmizikazak her şeyi de çözmek niye sana kalıyor? bazen mesafe koymak daha iyi ![]()
Konuyu uzatıyor" kısmı önemli, yani sen bir şekilde tavrını belli ediyorsun, o ısrar ediyor. Bunun altında başka bir şey var gibi. Kendi hayatında bir şeyi kontrol edemiyor olabilir mi?