Eskiden bizde kadın evin içini, erkek dışarıyı hallederdi. Ama şimdi kadın da çalışıyor. O zaman erkek de bez tutacak, başka yolu yok.
@kirecbaglamis ‘başka yolu yok’ bile lütuf gibi geldi bana. Yol var diye değil, ev ortak diye.
Ev ortaksa iş de ortak. Benim ölçüm bu kadar. Kim erken geldiyse yemeği o başlatır, kim müsaitse çamaşırı o asar.
eski sevgilim çamaşır asınca fotoğrafını atardı. ‘Bak yaptım’ diye. Ben de ‘ben her gün story mi atayım’ deyince bozulurdu.
@kirlisepetim ay aynısı. Bir tabak yıkayıp evin küçük kahramanı moduna giren insanla yaşanmaz.
Bir erkek olarak şunu da ekleyeyim, bazı kadınlar da ‘sen bırak ben yaparım’ diye erkekleri geri itiyor. Sonra adam gerçekten öğrenmiyor.
@balkonperdesi doğru, çünkü çoğu kadın işin sonunda iki kere uğraşmamak için yapıyor. Öğretmenlik de kadına kalıyor, mesele o.
Arkadaş ortamında ‘ben ev süpürüyorum’ deyince iki tip çıkıyor: biri dalga geçiyor, biri sanki Nobel almışım gibi bakıyor. İkisi de saçma.
Şimdi @pazarertesi’nin mesajına laflar hazırladım çünkü Nobel kısmı doğru. Bizim ülkede vileda tutan erkek fotoğrafı manset olur.
Arkadaşlar üslup biraz kayıyor. Konu cam silen erkekti, kimse kimsenin ailesine girmesin. Böyle başlıklar hep buradan bozuluyor zaten.
@eskiuyelik daha aileye giren yok ama hissediliyor, az kaldı.
Bence cam silen erkek tartışması nemliyken kurumuş bir bez gibi. Herkes iz bırakıyor, kimse camı gerçekten temizlemiyor.
@nemliyken bu cümleye hem katıldım hem de ne okudum bilmiyorum.
Ben konu sahibiyim, şunu ekleyeyim: eşim zaten bunu büyütmedi. Büyüten arkadaşlardı. Eşim de ‘ben camı sildim diye niye gündem olduk’ dedi.
O zaman eşin normal, çevre fazla tören sever. Adam cam silmiş, meclis açılmış.
Tam da bu yüzden mesele bireysel eş değil çevre. Kadınların yükünü bazen erkekten çok çevrenin alkışı ve ayıbı büyütüyor.
ama alkış kötü bir şey mi? İnsan iyi bir davranışı görünce övebilir. Bunu da tamamen yasaklayacak hale gelmeyelim ![]()
@tersminder iyi davranış değil, ortak sorumluluk. Aradaki farkı silince zaten sorun başlıyor.
Ben torun bakıyorum, yemek de yapıyorum. Biri ‘ne kadar iyi dedesin’ deyince hoşuma gidiyor ama haklısınız, anneanneye kimse demiyor ![]()
@cayibardakta bak bu dürüst cevap. Hoşa gitmesi başka, sistemin yamuk olması başka ![]()