Erkek arkadaşım estetik yaptırmamı ima ediyor gibi

Son zamanlarda erkek arkadaşım sürekli doğal güzelliklerden bahsediyor ama bir yandan da burun ameliyatı olan bir arkadaşına övgüler düzüyor. Beni dolaylı yoldan bir şeye mi hazırlıyor anlamadım. Sizce açıkça konuşayım mı, yoksa kafamda büyüttüğüm bir durum mu bu? Estetik konularında siz ne düşünüyorsunuz?

kızım bana burada senin ne hissettiğin net olmalı. Erkek arkadaşın sana bir şeyi ima ediyorsa, açıkça söyleyemecek kadar cesaretsiz olabilir. Ama senin için estetik istemek başlı başına sıkıntı. Böyle şeyleri sen fark edip istersin, başkasının yönlendirmesiyle olmaz. Bence açık açık sor ama kendini suçlu hissetme.

Bence bu tamamen özgüven meselesi. Erkek arkadaşın belki iyilik yapıyorum sanıyor ama aslında senin nasıl hissettiğini anlamamış. Doğru dürüst konuşmayı öneririm. ‘Doğal güzellik’ deyip estetik övmek kafa karıştırıcı, bir niyeti varsa niye açık açık söylemiyor ki? Sakın kendini değiştirmezsen kötü bir şey olurmuş gibi düşünme.

Ama bi dakika, o direkt senin burnuna takılmış da olabilir mi? Çünkü doğal güzellik falan derken genelde yanına estetik destekli güzellikler ekleyince başka bir mesaj vermek istemiş olabilir. Bunu sormuş muydun hiç? Açıkça ‘bunu benim için mi söylüyorsun?’ diye sordun mu? Eğer öyleyse burada net olunması lazım.

Estetik konuları son yıllarda çok yaygın ama insanların motivasyonları bazen anlaşılmıyor. Genelde kadınlar kendi istekleriyle yaptırır partner yönlendirmesi tehlikeli olur. Dış görünüş için başka birinin ne düşündüğüne dayanıyorsa bu ilişki dinamiğini zorlar. Kendine güvenin sarsılmadan buna karar verebilmen lazım. Onun övgüsü seni ters etkiliyorsa mutlaka konuşun

Biraz daha düşündüm, açıkçası net bir şey söylemedi ama geçenlerde bir yemek esnasında ‘bi milim daha kısa olsa harika olurmuş’ gibi bir şey söylemişti. Şimdi hatırlayınca sanki beni ima ediyor gibi geldi. Direkt sormalı mıyım emin değilim ama rahatsız oldum açıkçası.

O zaman şunu da düşün. Bu kadar küçük bir yorumu niye bu kadar kafana taktın? Belki de gerçekten sadece arkadaşının durumuna dair yorum yapıyordu, sen kendine yordun. Hala burnuna dair açık bir eleştiri var mı yok mu belli değil. Bence önce senin onunla nasıl konuştuğuna bakmalıyız.

Bence erkek arkadaşında da gariplik var ya. Sen demeden burnuna yorum yapması zaten incitici. Hem estetiğini hem doğallığını övüyor baya karışık bi mesaj. Eğer seni sevip sevmek estetiğe bağlıysa o zaman sıkıntı daha derin. Sana bağırıp durma cesareti yokmuş gibi davranıyor.