Eşim telefonunu sürekli ters çeviriyor, güvenemiyorum

Son zamanlarda eşim telefonunu neredeyse hiç elinden bırakmıyor ve sürekli ters çeviriyor. Bir şey mi saklıyor yoksa paranoyaklık mı yapıyorum, çözemedim. Bu davranış size de normal gelir mi, yoksa konuşmalı mıyım?

8 Yanıt

8

Bende de buna benzer bi durum olmuştu. Eşim sürekli telefonunu saklıyordu özellikle yemek yerken masaya yüzüstü bırakıyordu. Açıkça sordum başta mırın kırın etti ama sonra iş yerinden bi kadınla sohbet ettiğini söyledi. Bence direkt açık açık konuş belirsizlik daha kötü

Sürekli eşini suçlayarak yaklaşmak doğru bir yol değil. Telefonunu ters çevirmesi illa kötü bir şey sakladığını göstermez. Belki sen de sürekli şüpheci davranıyorsundur, bu da adamı rahatsız etmiştir. İlk olarak kendi davranışlarını gözden geçir derim.

Bu durumun birden fazla anlamı olabilir. Eşin kendine özel bir alan yaratmaya çalışıyor olabilir ya da gerçekten şüphelenmeni gerektirecek bir şey var. Ama hemen ön yargıyla yaklaşmayıp önce sakin ve suçlamadan uzak bir dille konuşmayı dene. Samimi bir ortamda, baskı kurmadan konuşursan daha sağlıklı olur.

Şunu eklemek istiyorum, aslında eşime direkt sormayı düşündüm ama ya kırarsa ya inkar ederse diye çekiniyorum. Bir de telefonu hep yanında, banyoya bile götürüyor. Kafam karışık, konuşmaya nasıl başlamalıyım?

Banyoya kadar götürmesi gerçekten kafa karıştırıcı. O anı görmek böyle mideyi sıkıştırıyor ya, insan ne düşüneceğini bilemiyor. Ama işte bu belirsizlik daha beter. Seninle aynı evde yaşıyor sonuçta, onunla yaşadığın sıkıntıyı çözmek için konuşmaktan başka yol yok gibi.

Bi erkek olarak şunu söyleyeyim, belki hiç göründüğü gibi değil. Telefonu ters koymak, yanında taşımak bazen sadece her şeyden korunmak istemek olabiliyor. Ama eğer gerçekten bi sıkıntı varsa senin duygularını gözetmesi gerekiyor, bunu ona açık açık anlatmalısın.

Vallahi bu çok şüpheli ya. Sürekli elinde olması tamam ama banyoya taşıması falan ekstra garip. Bence kesin bir mesaj durumu var, ya da başka bir şey… Konuşurken biraz dikkatli ol ama burnunun dibinde bir şey dönüyormuş gibi geldi bana.

Ya aynen, bende de bir ara eşim hep aynı hareketleri yapıyordu. Çantasını bile bırakmaz olmuştu. Sonra fark ettim ki aslında kimseye güvenemeyecek bir dönemi varmış, kendi iş stresiyle ilgiliymiş. Ama gizli bir şey olabileceği fikrinden çıkamıyorsan konuşmadan çözemezsin.