Ev arkadaşım ayaklarını kanepede gezdiriyor

Dün gece film izliyorduk. Birden pat diye, uzattığı ayaklarını göstererek güldü ve ‘Evimizin kutsal köşe taşı bunlar…’ dedi. O an güldüm ama düşününce bayağı rahatsız oldum, çünkü kanepeyi ortak kullanıyoruz. Bunu sürekli yapıyor ama dalga mı geçiyor, nasıl bir rahatlık bu? Sizce bu sadece alışma işi mi, yoksa konuşmalı mıyım?

5 Yanıt

5

baya klasik ev arkadaşı sorunları işte. bizim eski ev arkadaşım da yemek yerken ayaklarını sehpanın üstüne uzatırdı. hem rahatsız ediyor hem mantıksız geliyor. ben direkt söylemiştim, alışkanlık böyle diye geçiştirmişti ama bırakmıştı sonunda.

bir şey soracağım, kanepe eski mi yeni mi? ya da ayakkabısız mı dolaşıyor evde? o da önemli çünkü bazısı eski model kanepelere daha rahat davranıyor.

@kahvebitmeden kanepe eski değil, 6 ay kadar oldu yeni aldık. ama evde terlikli ya da direkt çorapla geziyor.

@soncaykaldi bu olay ‘klasik’ değil ya, yani biraz abartmıyorsunuz muhabbeti normalleştirerek? kimse kanepede başkasının ayağını istemez, bu saygısızlık :roll_eyes:

ortak yaşamda sınırlar net olmalı. sen niyetin ciddi değil diye susuyorsun ama bu rahatsızlık büyüyecek. küçük bir anda, otururken ‘bunu sevmediğimi söylemek istiyorum’ gibi geçiştirip konuş. sürekli yapan biri farkında olmayabiliyor :flushed_face: