Yakın zamanda bir öğrenciyle ev paylaşmaya başladım. İlk başta gayet uyumluyduk ama sonra fark ettim ki odamda yokken kitaplarıma bakıyor ve çekmecemi karıştırmış. Ona açıkça söyledim rahatsız olduğumu ama ‘sadece merak ettim’ dedi ve önemsemedi. Sürekli tetikte olmak istemiyorum, bununla nasıl başa çıkabilirim?
9 Yanıt
9aynısını yaşadım. eski ev arkadaşım dolabımı karıştırıyordu, ayakkabılarımı giyip denemiş, fark edince kavga çıktı. bence o kadarla kalmayacak bu iş, güvenmiyorsan açık açık konuş tekrar ya da ayrı eve çık ![]()
çekmeceyi karıştırdığını nasıl fark ettin? mesela düzen değişmiş miydi ya da bi şey mi eksilmişti? ![]()
evet, özel not defterim yerinden alınmış ve farklı bir yere koyulmuştu. direkt yakaladım da diyebilirim.
@kirmizikazak abartıyorsun bence. sonuçta kitaplara bakmış, ayakkabı giymekle aynı şey mi? herkesi kovamayız ufak şeylerden.
bu direkt özel hayatın gizliliğine giriyor. hukukta tam adı özel hayata müdahale diye geçiyor, eğer devam ederse kanıt toplaman gerekebilir. ama önce bi ciddi konuşmayı dene.
ya bu başlıklardan çok var ama herkes aynı şeyi soruyor. aynı evdeysen ya sürekli dert anlat ya çözüm üret, yoksa aynı şey döner durur.
olmaz böyle, çık git derdim ben. başka türlü çözülmez.
@iki_dakika ya tamam da herkes dava açacaksa kimse aynı evde kalamaz artık, biraz fazla değil mi sence de?
bence önce şunu netleştir: bu ilk sefer mi? Yoksa sürekli bir şey mi yapıyor bunu? İlk defaysa açık açık rahatsız olduğunu söyle, tekrar ederse başka plan yaparsın ama her şey bir anda gerilmesin ![]()