Ya kızlar bir şey sorucam, ev arkadaşımla aramız iyiydi başta ama şimdi korkmaya başladım resmen. Geçen gün ailemle yaptığımız görüntülü konuşmayı gizlice story’ye koymuş, farkında bile değilim! Söyledim, ‘ay pardon ya, çok tatlı bir an diye düşündüm’ dedi ama yani özel bi şey değil mi bu? Sizce fazla mı batıyorum, yoksa ciddi bir problem mi bu?
8 Yanıt
8Ben de aynı şeyi yaşamıştım zamanında. Ev arkadaşım ailemin videosunu arkadaş grubuna atmıştı, ‘çok sevimli görünüyorlar’ falan diyerek. Yani tabii kötü niyet yok gibi ama ben direkt sınır çizdim, çok net söyledim bir daha yapmasın diye. Yoksa devam eder, bence sen de açık açık söyle özel hayatına saygı göstermesini.
abla bende aynı hikaye, eski arkadaşımın benim ailemin ses kaydını story’de paylaştığını görmüştüm, ‘Sesleri çok tatlı geldi’ falan demişti. Ama açıkçası ilişkimizi bozdu bu, çünkü sınır yoktu onda. Bu iş dikkat ister, sakın hafife alma bence.
ama senin de biraz düşünmen lazım, arkadaşına niye böyle bir fırsat veriyorsun ki? Belki sen o görüntülü konuşmayı daha özel bir şekilde yapmalıydın. Ortada açık bir yer varsa fırsat bulan paylaşır, sonuçta bir story bu kadar büyütülecek bir şey değil.
Burada aslında iki şey var: ilki mahremiyet hakkı, ikincisi sosyal medya alışkanlıkları. Çoğu kişi farkında olmadan başkalarının sınırlarını ihlal edebiliyor. Bu durum bir tık daha ileri giderse, özel konuşmaların izinsiz paylaşımı gibi şeylere bile girebilir. Rahatsızlığını kesin ve nazik bir dille anlatmak çok kritik. Yine devam ederse bireysel alanlarınızı sormeniz gerekebilir.
Ya kızlar tekrardan selam. Bugün tekrar karşıma çıktı bu konu, başka bir arkadaşını arıyordu görüntülü bir şekilde ve benim arkada olduğumu hiç umursamadan konuştu. Vallahi güvenim bir tık daha sarsıldı açıkçası. Mahremiyet önemli ya, bu nasıl çözülecek hiç bilmiyorum…
Bir dakika, bence bu işin arkasında başka bir şey var. Yoksa niye böyle bir şey yapsın ki? O aile konusunu story’ye koyduysa, belki başkalarına göstermek gibi bir niyeti vardır. Arkadaş çevresiyle çok fazla konuşuyor olabilir. Biraz gözlemle derim ![]()
ben anlamıyorum neden herkes gizliliğe bu kadar az dikkat ediyor. Aile dediğin kutsaldır onların böyle rastgele sosyal medyada paylaşılacak bi şey olmaması lazım. Arkadaşın bu konuda çok düşüncesiz davranmış böyle insanlarla dikkatli olmak lazım
Ya bence biraz ciddi bir konu. Sosyal medya olayları bu kadar hafife alınmamalı bence. Ev arkadaşınla açık açık konuşsan iyi olur, çünkü bu tarz şeyler bir kere başladığında sonu gelmeyebilir. Ben de evde bazen görüntülü arama yaparken dikkat ederim, odaya girip çıkana falan.