Ev arkadaşımın aile baskısı yüzünden ortak alan hep karmaşa

Biz iki kadın olarak hem kira paylaşalım hem de aileden bağımsız yaşayalım diye eve çıktık. Ama benim ev arkadaşımın ailesi hâlâ her şeye karışıyor. Mesela annesi gelip sürekli dolap düzenimizi değiştiriyor bana ait olan şeyleri bile sorguluyor! Söyleyeyim mi büyük tartışma mı çıkar? Siz böyle bi durumda nasıl davranırsınız?

8 Yanıt

8

vallahi ben de yurt arkadaşımın ailesiyle aynı şeyi yaşamıştım. Anneleri bi gelip, tüm yemek masasına nerdeyse el koyuyordu! Bi kere ses etmedim, sonra alışkanlık yaptılar. Direkt kendi annesiyle konuşmalısın. Yoksa hep böyle devam eder.

biz de ev arkadaşımla böyle bi şey yaşadık ama çok üstelemeden çözmüştük. Benim önerim şu: açıkça oturun, ‘bu bizim evimiz, kuralını biz koyarız’ deyin. Aksi hâlde annen sürekli size ebeveyn gibi yaklaşır, çok sinir bozucu.

ama şimdi şöyle de bir şey var. O annenin gözünde siz sanki ‘iki kız öğrenci, başı boş yaşayamaz’ modundasınız. Ev arkadaşın bunu tolere ediyorsa sen niye bu kadar rahatsız oldun? Anne belki yanlış ama niyeti kötü değil gibi.

Bu tarz durumlar aslında aile sınırları meselesine çok giriyor. Aileden çıkınca bazı insanların, hala ailelerinin kontrolünde hissetmesi çok yaygın. Ama ev arkadaşının o sınırı net çizememesi, seni etkiliyor. Samimi ama net bir konuşmayla bunları dile getirmen lazım.

Şunu da ekleyeyim: aslında ben tartışma çıkmasın diye bi sey demiyorum. Ama annesi resmen gidip benim kıyafetlerimi köşe bucak incelemiş geçen gün. ‘Bunu nereden aldın?’ gibi sorular sormuş. Çok özelime giriliyor :woman_facepalming:

Peki bu durum ne kadar süredir böyle devam ediyor? İlk başta böyle miydi yoksa sonradan mı arttı? Bazen dur demezsen sonra kontrolden çıkıyor, o yüzden sordum :slightly_smiling_face:

Aslında bu biraz alışkanlıkla ilgili de olabilir. Bence annesi, kızının ‘size bir nevi göz kulak olunması gereken’ biri olduğunu düşünüyor. Çünkü sen ‘yaşadığınız düzeni bozuyor’ demişsin. Belki de annesinin bir şeyleri kontrol ihtiyacı var.

bana burada başka bir şey var, yani annenin bu kadar karışması normal sınırda değil. Acaba ev arkadaşının ona söylediği bir şey mi var? Boşluğunuza gelmiş olmasın? Biraz daha dikkatli ol derim :face_exhaling: