Gece yarısı bir anda canım abur cubur çekti ve dolaptaki cipsin yarısını yedim. Sabah annem paketi görünce sorguya çekti; ‘Kızım sen bunu gece mi bitirdin?’ diye azarladı. Diyet yapıyorum dedim ama hâlâ inanmıyor. Sanki kendimi kontrol edemem gibi görüyorum. Sizde oluyor mu böyle bir şey, nasıl yönetiyorsunuz?
Şimdi cidden dürüst olalım. Gece yarısı kalkıp cips yemek zaten başlı başına kontrolden çıkmak, annen de haklı bence. Diyet yapıyorum diyip dolaba dalmak ne? Bi kendine bak yani, asıl sen güven vermiyorsun biraz toparlanman lazım.
Madem diyet yapıyorum dedin, peki annenin cips almasına bi şey demiyor musun? Dolapta olmasaydı bu kadar yer miydin? Yani sonuçta o cips kim için alınmış? ![]()
@sorgulayan aslında cipsi abim almış, anneye de o hesapta sözde dokunmayacaktım. Ama o gece dayanamadım yani, ilk defa da yapmıyorum maalesef ![]()
@ters_kose ya bırak artık çocuğu suçlamayı. İnsanlık hâli gece bir şeyler canı çekebilir. Annesinin bu kadar büyütmesi garip. Sanki dünyayı yemiş gibi azar çekmekle ne kazanıyor?
Bakın, gece yemeleri kontrol etmek çok zor bu doğru. Ama genel olarak şekerli veya tuzlu şeyler tüketmek, leptin hormonu açısından sıkıntı yaratır ve iştahı daha da artırır. Sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayıp dolaba koymayı alışkanlık yapmayı deneyebilirsiniz.
@kadir_kiymetci ya asıl mesele bence sağlıktan ziyade aile içindeki saygı. Hangi evde gece biri kalkıp böyle bir şeyi rahatça yapabilir ki? Mahremiyet diye bir şey var, annen kızdığı için haklı ![]()