Bunu sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama gece saat 2-3 gibi deli bir açlık çöküyor üstüme. Ne yesem doyurmuyor ya, bazen dolapta ne bulursam yiyorum. Ama bu durum kilo almama neden oldu ve açıkçası sağlıkla ilgili korkularım başladı. Sizce bu normal mi yoksa bir doktora gitsem iyi mi olur?
Ben de aynı şeyi yaşıyordum, özellikle gece 2-3 arası resmen dolap savaşına giriyordum. Meğer stres kaynaklı gece kortizol seviyelerim artıyormuş. Diyetisyen bir liste verdi, gece açlığını dengeledim. Bir baktır derim.
Yani açık söyleyeyim, bence doktora gitmekten önce kendi iradene bakman lazım. Her gece dolabı açıyorsan bir çizgini belli etmeyi denedin mi? Her şey doktora koşmak değil.
Gece bu kadar düzensiz bir açlık hissi tıbbi bir şeyden kaynaklanabilir, mesela insülin direnci. Uyku düzenin de etkili oluyor. Ama kesin konuşmak için bir endokrinoloğa danışmanı öneririm.
Şöyle bir şey ekleyeyim, gündüz aslında çok yemiyorum. Zaten oturarak çalışıyorum, fazla hareket de yok. Akşam yemeği biraz erken oluyor, sanırım ondan sonra kriz başlıyor.
Şimdi bu kadar sık gece açlık hissi garip geldi bana. Acaba gündüz yediğin şeylerde bir eksiklik mi var? Ya da akşam yemeğinde bilinç altından bir şey mi seni tetikliyor? Bence olay sadece yemek değil gibi.
Gece çılgınca yeme olayı bende de oldu, benimki direkt hormonal çıktı. Tiroidime baktırdım, biraz dengesizmiş. Bir kan testi işi çözebilir, senin de içi rahatlar belki.
Erkek olarak itiraf edeyim, bizde bu tür gece açlık krizleri genelde düzensiz uyku ya da oyun başında geçirilen gecelerden oluyor. Ama kilo kısmı ciddiyse doktora görünsen daha iyi, çünkü sadece irade değil mesele.