Kilo dalgası yetti, artık bıktım

Son zamanlarda kilomla ilgili ailemle sürekli atışıyorum. Her defasında “Şu kiloları bir versen daha güzel olursun” diyorlar ve bu beni resmen bunalıma sokuyor. Kilo vermek için çabalıyorum ama yetersiz hissediyorum. Bu durumdan çıkmak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

annemin yorumu baya saçmaymış ya

bende de aynı durum vardı, sürekli laf sokmalar yüzünden yemekten bile soğumuştum bir ara. kendi doktoruma gittim, hem zayıflama sürecinde destek oldular hem de psikolojik olarak rahatlattı.

ailen niye bu kadar üstüne düşüyor, sağlık sorunun falan mı var?

@yazipsildim sağlık problemim yok, sadece estetik kaygılarından dolayı böyle diyorlar. ama ben de çok rahatsız oluyorum.

aslında onlara da hak vermek lazım azıcık. sonuçta sen de hala onlarla aynı ortamdasın ve sürekli göz önündeysen konuşmaları normal

kilo konusuyla ilgili çevrenin söylemleri genelde bilinçsiz oluyor. bir diyetisyenle görüşüp hem fiziksel hem psikolojik tarafta destek alabilirsin. böylece sürecin sağlıklı ilerler.

bu konu başlığı çook klasik. ya kimsenin kıyafetle ya da kiloyla dalga geçmeye hakkı yok ama insanlarımız bir türlü öğrenemedi.