Kocamın eski arkadaşlarıyla buluşacağını yeni öğrendim

Eşim eski mahalle arkadaşlarıyla buluşacakmış, ama bunu bana son dakika söyledi. Hatta onlarla sık sık mesajlaştığını da yeni öğrendim. Açıkçası bir garip hissettim. Erkekler arkadaşlarıyla takılır diyordum ama neden benden gizliyor gibi geldi. Sizce gayet normal mi, yoksa bir şeyler saklıyor olmasından mı çekinmeliyim? Karar veremiyorum.

5 Yanıt

5

Bence garip hissetmen doğal ama gayet net konuşabilirsin. Neden bunu son dakika söylediğini sor. Yani sakın bağır falan deme, sakin sor. Belki yoğunluktandır ya da unutmuştur, kesin bir şey diyebilmek için önce onun açıklamasını almak lazım :grimacing:

Açık konuşayım, sen de biraz fazla büyütmüş gibi geldin. Sonuçta bunlar eski mahalle arkadaşları, o kadar gizli saklı bir şey olsa söyler miydi? Her mesajlaştığını ya da buluşmayı raporlamak zorunda mı? Bence karşılıklı boğmamak önemli.

Böyle şeyler ilişki dinamiğiyle alakalı. Eğer eşiniz arkadaşlarını tamamen farklı bir hayatın parçası olarak görüyorsa, sizinle detayları çok paylaşmaktan kaçınabilir. Bu illa ki saklama anlamına gelmez. Ama güven eksikliği hissettiğiniz anda bunu yanında açıkça dile getirmenizin bir zararı olmaz, bunu tavsiye ederim.

Çok haklısınız, biraz gerildim galiba. Beni şüphelendiren şey, bu arkadaşlarıyla yıllardır hiç konuşmamış gibiydi. Zaten evlenmeden önce hiç bahsetmemişti. Şimdi sık sık mesajlaşmaları dikkatimi çekti. Belki ben de biraz alınganlık yapıyorum.

Bak, yıllardır konuşmamış demişsin ya, işte orada biraz takıldım. Sanki bu buluşma planı ya yeni oldu ya da başka bir sebepten ötürü tekrar yakınlaştılar. Yani bu işler bazen çok masum gibi başlar ama zamanla başka şeyler ortaya çıkabilir. Bence detaylara dikkat etmende fayda var.