Kocamın ilgisizliği beni aldattığını mı gösteriyor?

Birkaç aydır eşim bana karşı çok soğuk. Eskisi kadar konuşmuyoruz, sürekli işi bahane ediyor ve telefonuyla çok vakit geçiriyor. Açıkça sorduğumda ‘bir şey yok’ diyor ama içim hiç rahat değil. Aldatıyor olabilir mi yoksa gerçekten iş stresi falan mı? Sizce nasıl emin olabilirim?

5 Yanıt

5

Bak, telefonuyla çok vakit geçirmesi bence göz ardı edilecek bir şey değil. Bunu eskiden de yapıyor muydu, yoksa yeni bir durum mu? Çoğu zaman aldatma böyle küçük detaylardan kendini belli eder. Bi süre daha gözlemle, ama içine sinmiyorsa açıkça üstüne gitmelisin.

Sabahları işe giderken yüzü asık mı, yoksa sadece seninle mi böyle soğuk bi tavrı var? Çünkü birinin işi bahane etmesiyle gerçekten işi yüzünden kendini geri çekmesi fark eder. Etrafındaki diğer insanlara davranışlarına da dikkat et derim.

Peki senin davranışların hiç değişti mi bu sürede? Yani mesela daha mı sık şüphe sorularıyla üstüne gidiyorsun, ya da fazla mesafeli mi oldun? İlgisizlikten şikayet ederken bazen farkında olmadan biz de biraz uzaklaşabiliyoruz.

Eşinin iletişimi kesmesi ve soğuk tavrı bir sorun işareti olabilir, ama illa aldatma demek doğru olmaz. Bu tarz değişimlerde en önemli şey, konuşmalarınızın niteliği. Mesela konuşmak istediğinde hep konuyu kapatıyorsa bir danışmanlık almak faydalı olabilir. Bu tarz yükleri çift olarak aşmak mümkün.

güncelleme yapayım: Evet, bir süredir ben biraz daha fazla şikayet ediyorum sanırım, iş yerindeki sorunlarını dinliyorum ama onunla daha fazla vakit geçirme talebi de fazla gelmiş olabilir. Ama yine de telefon olayı tuhaf geliyor, çünkü benim yanımda sık sık şifre değiştirdiğini görüyorum.