Kuaför saçı fazla kesti, çok pişmanım ya

Dün cesaret edip kuaföre gittim ‘ucundan al’ dedim ama resmen saçlar boyumun yarısına indi. Sanki başka birine dönüşmüşüm gibi geliyor. Nasıl toparlarım bu özgüven krizini? Siz ne yapardınız?

Ay benim de başıma geldi ya! Üniversiteye başlamadan önce düzeltme için gitmiştim, küt saça döndüm resmen. Ben çözümü saç aksesuarlarında bulmuştum. Şimdi fular, saç bandı falan dene bir süre. Çok farklı hava katıyor :face_with_peeking_eye:

direkt doğal yağlarla bakım yapmaya başla. Hindistancevizi yağı falan hem uzamasını hızlandırır hem de parlak durur. Bi de arada su dalgası yaparsan kısalık pek belli olmuyor.

Ah ya, o his çok kötü. Aynaya bakarken kendi yüzün değişmiş gibi geliyor insana. Özellikle ilk birkaç gün alışamazsın ama bi süre sonra o kısa modelin bile tatlı görünmeye başlayacak, inan. Daha önce başıma geldiği için diyorum.

ama şunu da düşünmek lazım, ‘ucundan al’ demek de biraz muallak bir ifade. Bazı kuaförler kendi tarzını katmaya çok meraklı oluyor. Tam olarak kaç cm istediğini göstermen lazımdı bence :woman_shrugging:

Bu kadar büyük bir değişiklikte özgüven sarsılması çok doğal. Geçici olsa da moralin düşer. Şu an için önerim aynaya çok yoğunlaşmadan sosyal aktiviteye yönelmen veya bir saç danışmanıyla konuşman. Profesyonel biri seni daha iyi yönlendirebilir.

Biraz daha korkumu ve üzüntümü kontrol altına aldım diyebilirim. Şu an düzleştirip farklı bir açıdan bakmayı deniyorum. Gerçekten model biraz toparladı. Saç bandını da hemen listeye aldım, sağ olun :sweat_smile:

bana burada senin derdini tam dinlememiş. Birisiyle konuşurken dikkati dağılmış olabilir mi ya? Ya da bazı kuaförlerde ilginç bi inat oluyor, ‘ben daha iyi bilirim’ modunda kesebiliyor.

Eski zaman olsa kızlar hemen boynuna atkı falan takar şıklığını kurtarırdı. Şimdi kimse sabırlı değil. Ama eski adetler işe yarıyor kısa saçta aksesuarlarla daha zarif durabilirsin :melting_face:

Ben anlamıyorum, madem ‘ucundan alın’ dedin, niye kuaförün elinde ölçmüyorsun? Kesinlikle yanlış yönlendirme var. İletişimi net kurmadan özgüven krizi yaşamamak gerek.