Ya kızlar, dün bi hevesle kuaföre gittim saç uçlarını aldırmaya. Dedim biraz toparlansın, güzel görünsün falan. Ama adam resmen saçımı kısacık kesti! Böyle şampuan reklamı gibi falan hayal ediyordum, şimdi çocuk gibi oldum. Nasıl toparlayabilirim, fikriniz var mı? Ya da bunu kendime yakıştırmayı nasıl başaracağım?
ah be kızım, bu kuaförlerle savaş halindeyim resmen! Geçen sene aynısını yaşadım, sırf uçlar diyorum, kadın bi bakıyorum bob kesim yapmış. Ben saçlarımı sürekli maşayla dalga yapıp şekliyle oynayarak biraz toparladım o ara. Sen de bi dene, belki öyle daha iyi hissedersin.
Direkt söyleyeyim, eğer bir şekil verecek yetenek varsa sende, saç bandı ya da toka işine gir. Saç bandı takıp hafif salık bırakınca model gibi. Ya da bir iki tane hafif kat açtırmayı düşün, çok kesmeden düzeltebilir belki ![]()
Şimdi ben şöyle düşünüyorum, adam seni çok kısa mı anladı acaba? Uçları aldırmak dedin mi herkesin kafasında farklı şey canlanabiliyor. Hani açıklamış mıydın net net ne kadar? Kuaförler bazen yanlış anlıyor gibi oluyor ![]()
Aslında böyle durumlarda, saçın yapısına bağlı olarak, kısa kesim biraz süreyle toparlanır. Katlı kesimlerde yanlış bir adım atıldığında genelde 2-3 ay içinde düzelir. Ama saç tipine göre bakım ürünü kullan, yoksa uçlar kötü görünme riskine girer. Hem dipten hem uçtan sağlıklı kalır.
güncelleme yapayım kızlar: Bugün sabah uyandım ve baktım yine aynı travma. Kuaför ‘çok yakıştı’ dediği için mi, yoksa gerçekten denedi mi, hala çözemedim. Biraz bandana falan denedim ama bana kalırsa sadece birkaç ay mahvolmuş gibi hissedeceğim… Kesimi detaylı anlatmamış olabilirim galiba.
Bak bi şey geldi aklıma. Adam bu kadar kısa kesince belki bir yanlış yaptı ve anlamanı beklemedi. Hani bazen kesimi kurtarmak için daha kısa yapıyorlar ya? Belki ‘çok yakıştı’ falan diyerek durumu kurtarmaya çalışıyordu. Boşuna mı konuştular yani?
kızım, beni dinle. Senin hatan da var burada, kuaför adam net anlamamış. Daha önce gitmediysen zaten ‘çok az’ deyip göstermen lazımdı. Neyse olan oldu, şimdi güzel bi vitamin yağı al, çabuk uzasın diye. Ayrıca kuaför seçimini de bi daha iyi yap olur mu?