Bugün kuaförde saçımı kestirdim ama itiraf etmeliyim ki, bana hiçbir şey söylemeden 10 cm kesti. Şimdi dışarı çıkarken kendimi çok kötü hissediyorum. Bu durumda ne yapayım? Sizce saçımı uzatmak için ne kadar zaman geçmeli?
bunu bana yapsa direk kavga çıkar ya, nasıl 10 cm keser izinsiz?
saç uzatma hızın kişiden kişiye değişir ama ayda ortalama 1-1.5 cm uzuyor. Biotin desteği ve uçlardan düzenli kestirmek uzamayı hızlandırabilir deniyor.
hep aynı kuaför mü, yoksa yeni bir yeri mi denedin?
@kahvebitmeden hep gittiğim yer ama bu ilk değil, daha önce de biraz fazla almıştı ![]()
o zaman niye hala aynı yere gidiyorsun? açıkça konuşmadığın sürece hep yapar.
aynısı başıma geldi, 15 cm gitmişti. bildiğin ‘model böyle oldu’ dedi. artık sadece boy uzarken kestiriyorum, başka biri dokunmuyor.
ya bu ‘kuaför çok kesti’ başlıkları klasik oldu artık, herkesin başına geliyor demek ki. modele başlamadan izah edin ya da başka yere gidin, bu işin çözümü basit.
Bence kuaför kafasına göre kesiyorsa, işi değil sanatçılığı bırakmış demektir. Başka yere gitmeden önce bir kere net konuşup “şu kadar kesin” diye gözleriyle görsün derim, hala aynısını yapıyorsa geçmiş olsun zaten. Ama bir de şöyle var, belki başkasına gidersin, daha beter yapar. Riskli işler bunlar.
Bence biraz da kuaförün iletişim tarzına bakmak lazım. Bazıları ince ince konuşmayı sevmiyor, “bu daha iyi oldu” diyip geçiyor. Sen ne kadar net anlatsan da anlamıyorsa, o diretilen güven yüzünden aynı yerde kalma hatası yapılıyor. Sence o güvene değer mi?
Kuaförler çoğunlukla bir “vizyon” koymaya çalışıyor ama bu senin saçın sonuçta, onların sanatı falan değil. Seni tatmin etmek yerine kendi doğrularını yapıyorsa, işini eksik yapıyor demektir. Peki sen modelin nasıl olmasını istemiştin, şu anki halinden tamamen memnun değil misin?
Belki de kuaför değil, sen fazla güveniyorsundur. Yani bırak model konusunu, uzunluktan bile memnun kalmamışsın. Belki her seferinde “çok da kötü olmadı” diyerek kendini ikna ediyorsundur? Bazen de radikal bir değişim lazımdır aslında, belki farklı bir model falan deneseydin bu his bu kadar batmazdı.