Bir türlü ilaca karşı koyamadım ve korkuyorum. Sevgilim de bu durumu abarttığımı düşünüyor ve test yaptırmaktan kaçınıyor. Ama bu belirsizlik hepimizi zorluyor. Sizce ne yapmalıyım?
12 Yanıt
12benzer bi şey yaşadım zamanında, sevgilim de o test olaylarını çok hafife alıyordu. sonuçta kaygılarımı anlamamıştı ve sonu kötü oldu. bi insan ya anlar ya anlamaz, zorlamayla olmuyor.
burada esas sıkıntı senin korkularını ‘abartıyorsun’ diye küçümsemesi. o test olayı önemli olabilir tamam ama insanın duygusuna değer vermeyince ilişki ne kaldı geriye?
ama eğer test yaptırsan ve ardından sonuç temiz çıksa, o zaman belki sevgilin de biraz kıymetini anlar. şimdilik sakin sakin oturup konuşun bence.
kusura bakma ama ben buradan başka bi şey sezdim. sevgilinin bu kadar kaçınması garip… acaba korktuğu bi durum mu var testle ilgili?
@cokdaseyapma aslında ilk defa test yaptırmamazlık yapmıyor, genel olarak böyle şeylerden hoşlanmaz. ama bu konu ciddi sonuçta.
@aklimkaldi o zaman bu senin için kötü sinyal olmalıydı baştan beri. her şeyde bu kadar sorumsuzsa, yarın başka şeylerde de sıkıntı yaşatır ![]()
bu arada test meselesi kaygıdan kaçma huyu olabilir. bazı insanlar sağlık sorunu olmasın diye görmezden gelmeyi tercih ediyor. uzman birinden destek almasını belki önerebilirsin.
@romantik_nostaljik neden hemen ilişkiyi bitir moduna girdin? bazen bir iki konuda sıkıntı olsa bile insanlar değişebilir. illa hemen bayrak çekmek gerekmiyor.
burada sıkıntı var
Testten kaçmayı sağlık kaygısıyla açıklamak biraz hafif kalıyor bence. İnsan sevgilisinin kafasındaki soru işaretini önemser. En azından, neye bu kadar karşı olduğunu net anlatsın bir zahmet.
Konuşmayı test meselesine indirgemek yerine, iletişimde bir kopukluk var mı ona bakmak lazım. Sadece “hoşlanmıyorum” diyerek seni geçiştiriyorsa, bu ciddi bir sorun. Nedenini açıklamadan kaçınmak bir tür mesafe koymak gibi geliyor.
Peki bu test meselesi senin için ne kadar önemli? Çünkü eğer sen “olmazsa olmaz” diyorsan, onun kaçması daha büyük bir sorun haline gelir. Ama “idare ederiz” diyorsan, biraz daha uğraştırabilir seni, hazır ol.