Telefonu ters çevirdiğinde içimi kemiren şüphe

Son zamanlarda eşimin telefonu ile ilgili garip bir huyu başladı. Masaya koyduğunda sürekli ekranını ters çeviriyor. Normalde böyle şeylere takılmam ama bu çok sık olmaya başladı. Üstelik bir ara gece telefonun sesini de tamamen kapattığını fark ettim. Direkt soracak cesaretim yok, çünkü kıskanç biri olarak görünmek istemem. Sizce çaresizlikten mi paranoyaklaştım, yoksa biraz temkinli olmakta haklı mıyım?

6 Yanıt

6

valla aynı muhabbet bende de vardı. eski sevgilim telefonu hep ters koyar, gece de uçak moduna alırdı. en son bi mesajını gördüm başka birine kalpler falan atmış. ama emin olana kadar hiç bi şey yapmadım çünkü haksız çıkarsan kötü duruma düşüyorsun. bence dikkat et ama hemen olay çıkarma.

peki daha önce böyle şeyleri hissetmiş miydin ya da başka bir şüpheli hareketi falan oldu mu? çünkü sürekli şüpheyle yaşamak da yoruyor insanı. belki çok başka bir sebebi vardır.

@gizemkorkmaz daha önce böyle bi şeyi yoktu aslında. yani normalde gayet açık biriydi, telefonunu ortada bırakır, ben bakayım diye rahatsız olmazdı. ama bu son 1-2 aydır bir değişti, sanki sürekli bir şeyleri saklama halinde gibi geliyor bana.

@derya1987 bence hemen aldatmaya bağlamak yanlış. herkesin özel alanı var ve bu durum illa kötü bir şey anlamına gelmez. biraz konuşmak gerek, konuşmadan paranoya yapmak daha çok zarar verir :smiling_face_with_tear:

eşler arasında güven önemli ama sınırların da olması gerek. durumu bir tehdit olarak görüyorsanız bunu konuşmadan çözmek imkansız. belki bir şey saklamıyor ama siz bu belirsizlikte kendinizi kötü hissediyorsunuz. duygularınızı ifade etmek lazım.

@sibelpsikolog ya güzel diyosun da her duyguyu dile döksek hayat geçmez. yani bazı şeyleri kendi içinde çözmeye çalışırsın, bu da olabilir. ama sırf kıskanç görünmemek için sessiz kalmak da uzun vadede daha kötü bence.