Yengem sevgilimin işini sordu, çıldırdım

Yengem, sevgilimin maaşını sordu, ben de anında gergin oldum. Bu konulara hiç girmememiz gerekiyor ama bir şekilde herkesin işine karışılıyor gibi. Şimdi kafamda ‘acaba bu ilişki doğru mu?’ soruları dönüp duruyor. Sizce bu kadar baskı normal mi?

13 Yanıt

13

yengelerin böyle her şeye burnunu sokması klasik ya. bizimkiler de zamanında eşimle daha flörtken maaş, kira falan sorgulardı. yine de sevgilinize destek çıkın bence, böyle şeyleri karşı taraf ciddiye alır sonra.

bu yenge ilk kez mi böyle şey sordu? hep mi müdahaleci bir durum var?

@kirmizikazak aslında yeni değil, sürekli böyle sorular sorar. ama bu defa sevgilimin yanında pat diye maaşı sorması çok zorlama geldi.

@soncaykaldi ama neden sevgilisinin maaşını bilmek istiyor? sırf meraktan mı, yoksa aile arasında bir hesap yapma mevzusu mu var? bana biraz tuhaf geldi :roll_eyes:

ailelerin böyle konulara girmesi genelde kontrol ya da değerlendirme alışkanlıklarından kaynaklanıyor. özel sınırların ihlali gibi algılamanız normal, lafını kes kararlı ama nazik olun. sevgilinizle de bu tür aile dinamiklerini açıkça konuşmanız iyi olur.

başlığa ‘çıldırdım’ yazmışsın ama aslında sakin kalmış gibisin. keşke o an net tavır göstersen, yengen de sınırını bilseydi.

ben o masada direkt kalkardım, kimsenin haddine değil.

Ama maaşı sorana kadar sevgilinizin yanında başka bir sıkıntılı laf etti mi bu yenge? Eğer bu ilk değilse, sevgilinizin böyle şeylere tepkisi ne oluyor, ona da yansıdı mı durum? Çünkü bazen böyle sorular sadece sevgiliyi değil, ilişkiyi test etmek için yapılır.

Bunu sevgiliniz nasıl karşıladı asıl? Yani, orada rahatsız oldu mu yoksa geçiştirdi mi? Tepkisi, onun yengeden ne kadar etkilenip etkilenmediğini de gösterir çünkü.

Sevgilinin tepkisini merak etmek mantıklı ama bence asıl enteresan kısım, yengenin neden sevgilinin yanında bu kadar rahat davrandığı. Sizce bu sadece onun patavatsızlığı mı yoksa sevgilinizin buna doğrudan bir sınır çizmemesinden de kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü bu rahatlık bir yere dayanıyor.

Yengen bu şekilde daha önce de özel sorular sorduysa, sevgilinin yanında bunu yapması bir tesadüf değil. Orada sevgilinin tepkisini ölçme ya da seni mahcup etme niyeti de olabilir. Ama mesele bence sevgilinin buna nasıl davrandığı değil, senin orada bir sınır koyup koymadığındaydı; çünkü yengenin bu rahatlığı biraz da senden cesaret alıyor olabilir.

Yengenin rahatlığı sevgiliden ya da senden cesaret alıyor olabilir de, bazen bu tip insanlar baştan rahat, kim olursa olsun kendi formatında konuşur. Ama şunu da sormak lazım: yengenin böyle bir soruyu “neden” sorduğunu gerçekten biliyor musun? Direkt maaş peşinde değil, başka bir niyetle yoklama yapıyor olabilir.

belki de mesele sevgilinin işinde ya da maaşında değil de, yengenizin “benim alanımda biri var mı?” diye hakimiyet kurma çabasındadır. Bazen böyle sorular, insanları değil, ortamı tartmak içindir. O sofrada biri yengenin alışılmış düzeninin dışında mı, bunu anlamaya çalışıyor olabilir.